Het had wat voeten in de aarde: de zwangerschapsshoot – of mooie buik shoot zoals ik het noem – van vriendin en top-onderneemster Marijke. Ik ken niet zoveel zwangere vrouwen. Sterker nog: behalve Marijke niet één. Ik zit natuurlijk inmiddels in een hele andere levensfase en veel van mijn vrienden en familie ook. Dus voor mij een primeur.

Planning in de war

De shoot stond oorspronkelijk gepland voor maandag 10 augustus. Midden in de hittegolf dus. (Tuurlijk, waarom niet?) Ik appte Marijke nog met de vraag of ze het wel zag zitten met deze verzingende hitte. De afspraak vond precies op het heetst van de dag plaats, erg fijn zou het niet worden… We besloten daarop om de shoot te vervroegen naar de ochtend. Alles omgezet, locatie ingeseind en ik was er helemaal klaar voor.

Helaas dacht de baby daar anders over. Marijke appte me ’s ochtends dat ze zojuist bij de verloskundige vandaan kwam omdat ze vocht verloor wat vermoedelijk vruchtwater was. Ze moest verplicht in de rust, liefst plat (écht niets voor Marijke ook haha) en dus was een fotoshoot nu niet zo handig op zijn zachtst gezegd.
Erg jammer natuurlijk, maar het is wat het is. Haar gezondheid en vooral ook de gezondheid van de baby staat zonder twijfel voorop!

Op het nippertje

Een week later appte ze me. Het ging goed, vals alarm. Of ik nog zin had om de shoot te doen. Zin? Natúúrlijk! Wederom planden we een nieuwe datum en regelde ik de locatie en alles eromheen. En ook nu werd het spannend: een dag voor de shoot zat Marijke in het ziekenhuis met een vermoedelijke zwangerschapsvergiftiging. WHOAATTT? Yup! Te hoge boedruk en geen goede eiwit waardes. In het ziekenhuis waren de waardes echter nét niet hoog genoeg om het kindje te gaan halen. Pfiew! Opluchting bij ons beiden; het is nog twee weken te vroeg en Marijke en ik wilden zo graag deze shoot doen. Gelukkig was het lot ons goed gezind en togen we woensdagochtend 26 augustus richting Park Vijversburg voor de shoot. We waren blij dat we een binnen locatie hadden uitgezocht, want damn, die zomerstorm! Windstoten van 100 km/u en wolkbreuken stonden op het menu. Hebben wij weer!

Qua lichtomstandigheden was deze storm echter wél welkom. Vel zonlicht is namelijk hard in het gezicht en het rustige licht van een bewolkte hemel maakt de mooiste foto’s. Marijke zelf zag er ook uit om door een ringetje te halen; wat ben je toch een mooie vrouw! Buikje en al. We hebben verscheidene poses geprobeerd, wat geëxperimenteerd en niet onbelangrijk, vooral veel plezier gehad samen. En wat een een prachtige locatie die Villa Vijversburg ook! Tja, als je zo lekker bezig bent, is anderhalf uur zomaar voorbij. De resultaten? Nou, oordeel zelf maar!

Check ook even deze twee linkjes:
Huidinstituut Marijke Hardegarijp
Park Vijversburg Tytsjerk